New Hillside Residence, Mill Valley

This undeveloped lot in the hills of Mill Valley is steep and downsloping with a view of Mt. Tam.

We wanted to re-create an architecture that resonates with the landscape as well as refers back to the wood domestic architecture of early Mill Valley.

Only the garage can be seen from the street.  The building steps down the hill to a flat bench area.  Along the side elevations the massing is broken down into distinct cedar “cabin” elements which sit on top of a darker wood “ground” plane, such that the bottom level of the house appears to be a wooden rock.

Carefully placed landscape elements complement the residence and reinforce the “rock” as well as shield it from adjoining neighbors

170515 V3 Rendering Bright170515 V4 Rendering Bright170515 V5a Rendering Bright170724 315 Presentation_Page_10170724 315 Presentation_Page_06170724 315 Presentation_Page_07170724 315 Presentation_Page_08170724 315 Presentation_Page_09
Menu Title