Guesthouse in Woodside

This family of five needed an accessory building which could be used alternatively and concurrently as an au-pair living space, a guest house and a parental retreat from the chaos of the main house.

Located on six and a half acres on the San Francisco Peninsula, the site already had a barn, a pool-house with attached garage, and a main residence. Zoning regulations limited the size of the building to 1500 square feet.

Reflective of the East Coast seaside dwellings, this transplanted “cottage” has large sliding doors and over-scaled double hung windows to connect it to the exterior landscape and gardens. Alignments of bead-board throughout the ceiling, built-in furniture and walls are anything but casual. Sharp colors and clean lines belie understated appropriateness to give the cottage a fresh and playful “spin”.

Interiors by Arnelle Kase, ASID with Barbara Scavullo Design.

Photography: Matthew Millman

guesthouse11234guesthouse2